Egyszerűnek tűnő, mégis szabályozott feladat

Amikor úgy döntöttem, hogy vállalkozást alapítok és saját céget fogok üzemeltetni, koránt sem gondoltam volna, hogy nem csak azokkal az akadályokkal kell majd megküzdenem, amire fel voltam készülve, és amire jól kialakított tervekkel rendelkeztem, hanem az indulás utáni időszakban is lesznek olyan dolgok, melyek vesztemet okozhatják és iszonyat sok időt és energiát fog hosszú távon is kívánni az, hogy oda tudjak figyelni minden szabályra és előírásra. Az építőipar területe ugyanis tele van ilyen szabályozott részekkel és előírásokkal, melyek megszegése súlyos következményekkel, büntetéssel és esetenként bizony tevékenység felfüggesztéssel is jár vagy járhat. Ennek kapcsán pedig igyekeztem mindig is a legjobb szakemberekkel körbe venni magam, de azt gondolom, hogy sajnos vagy ne, helyettem senki sem végezheti el a munkát és a feladatokat. Legalábbis azt gondoltam nagyon sokáig, hogy nekem kell rengeteg dolognak utánanéznem és megoldanom, ami az utóbbi két hónapban kiderült, hogy koránt sem igaz.

Váltottunk ugyanis, szolgáltató csapatot váltottam, mert egyrészt úgy éreztem, hogy ki fogjuk nőni a kompetenciájukat és hatáskörüket, másrészt pedig elkezdtek olyan hibák kerülni a működésbe, amik azelőtt nem voltak jellemzők, és nagy veszélyt jelentettek a cégre nézve. Éppen ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel az activesafety csapatáról csak jókat hallottam és nem is egy helyről, velük fogom folytatni a jövőt a munkavédelem területét illetően.

Persze már rögtön az érkezésükkor egy hatalmas hibától mentetek meg a gépek üzembe helyezése tekintetében, ugyanis én nem tudtam, hogy nem csak a pályázat anyaga, annak leadása, a beszerzés és egyéb feladatok vannak szabályozva, hanem a beszerzett gép üzembehelyezése is egyaránt, amire persze az új is csapat azonnal fel is hívta a figyelmemet. Nagyon hálás vagyok nekik már az első negyedév után is, és csak remélni tudom, hogy a következő időszak még gyümölcsözőbb lesz ezt a kapcsolatot tekintve.