A barátnőmtől

Én sosem voltam az a típusú nő, aki szereti magát elkényeztetni, nem szeretek igazság szerint senkire sem rászorulni, de egyetlen egy dologban elég sokáig a páromra voltam utalva, mert nem mertem lépést hozni, ez pedig az utazás. Nem mertem ugyanis felvállalni sosem hogy saját autóm legyen, és igazság szerint nem is mertem elkezdeni vezetni hosszabb távokat, mert valamitől mindig féltem. Nem voltam nyugodt ha autóba kellett ülnöm és nekem kellett vezetnem. Meg kellett hogy törem ezt a félelmemet azonban, mert egészen egyszerűen már nem igazán volt tartható az, hogy mindenhova együtt megyünk és én nem tudok elintézni a párom nélkül semmit sem.

Rászántam magam és hosszas tanakodás után vettem egy autót. A következő probléma, amivel szembe kellett néznem az volt, hogy nem igazán tudok tájékozódni. Mondhatjuk úgy is, hogy szinte mindenhol el tudok tévedni. Ez pedig az autós utazás során csak hatványozódik, ugyanis egyszerre így is rengeteg dologra kell figyelni, és bizony egyre kevesebb és kevesebb figyelem jut ara, hogy épp pontosan hol vagyok vagy merre kell tartanom. Persze a telefonom és a navigációs rendszerek már nagy segítséget jelentenek, de egészen sokáig nem tudtam hova tenni a készüléket, így pedig nagyon kényelmetlen volt a vezetés. Persze ezerszer megfogadtam, hogy a baseusshop.hu oldalról rendelek valamit magamnak, de nyilván mindig akkor jutott eszembe, amikor beültem az autóba.

A barátnőm azonban megoldotta a helyzetet, hiszen az egyik találkozásunk alkalmával egy kis ajándékot hozott magával, abban pedig nem volt más, mint egy autós telefontartó. Hát mondanom sem kell, hogy fülig ért a szám, hiszen egyrészt meglepődtem és nagyon jól esett, hogy csak úgy, semmi alkalom gyanánt gondolt rám, másrészt pedig iszonyatosan örültem, hogy nem kell tovább szerencsétlenkednem az utakon, mert fogom tudni hogy hol vagyok és pontosan merre kell hogy tartsak. Iszonyatosan örültem ennek az apró, de annál figyelmesebb meglepetésnek.